Tuinarchitectuur De Winne

Water in de tuin: heerlijk ontspannend!

Het gebruik van water in de tuin voegt niet alleen een verfrissend element toe, het creëert ook een serene en relaxte sfeer. Wie luistert er niet graag naar het geluid van zacht kabbelend water? Of geniet van de rimpels die de wind op een wateroppervlak maakt? Heb je een bescheiden tuintje of ben je gezegend met een grote buitenruimte, overal kan je wel een waterelement toevoegen aan je tuin.

 

Watertafels: een oase van stijl en geluid

Watertafels zijn erg hip de laatste jaren. Vooral omdat je ze in verschillende ontwerpen, afmetingen, kleuren en materialen vindt, van moderne strakke lijnen tot meer traditionele en decoratieve stijlen. Door hun compactheid zijn ze een uitstekende keuze om te genieten van water zonder veel ruimte in beslag te nemen. Bovendien helpt het subtiel geluid van het stromende water om omgevingsgeluiden te maskeren en brengt het een heerlijk gevoel van rust over je tuin of terras.

 

Spiegelvijvers: reflectie en kalmte

Voeg een vleugje luxe en verfijning toe aan je tuin met de reflectieve pracht van een spiegelvijver. Spiegelvijvers dienen als natuurlijke spiegels die de omringende planten, gebouwen en lucht weerspiegelen. Zo vergroot je de perceptie van ruimte en creëer je een gevoel van diepte in de tuin. Overweeg een strategische plaatsing in je tuin om het meeste uit deze reflecterende eigenschap te halen.

Spiegelvijvers zijn ondiep, meestal zonder vissen of waterplanten en hebben een strakke vorm met rechte lijnen en hoeken. Daarin verschillen ze van traditionele vijvers met een eerder grillige, natuurlijke vorm.

Beide waterelementen brengen naast rust ook extra leven in je tuin: water trekt libellen, kikkers en salamanders aan en vogeltjes komen er graag drinken of een badje nemen. Heerlijk om naar te kijken vanuit een leuk hoekje!

 

Heb je veel plaats? Al een biopool overwogen?

De klassieke benadering van het gebruik van water in een grote tuin is het aanleggen van een zwemvijver of zwembad, plezier verzekerd!

Maar er bestaat ook … de biopool of het biozwembad, het beste van twee werelden. Biopools combineren het zwemplezier van een zwembad met het natuurlijke karakter van een zwemvijver. Er komen geen chemicaliën aan te pas, biozwembaden gebruiken biologische filtersystemen om helder en natuurlijk zwemwater te bekomen.

Overweeg je om een zwembad, zwemvijver of biopool te integreren in je tuin maar weet je niet welke optie de juiste is voor jou? Vraag er ons gerust naar, we geven je graag advies om de beste keuze te maken.

 

Water in een tuinontwerp

Water in de tuin is niet alleen decoratief maar ook functioneel. Het brengt de natuur dichterbij en creëert een oase van rust. Of je nu kiest voor een uitgebreide vijver of een bescheiden watertafel, het toevoegen van water aan je tuin is een investering in schoonheid en ontspanning. Ga voor een waterelement dat het beste bij jouw tuin past en ervaar de magie van water.

Hulp nodig bij het toevoegen van water in je tuinontwerp? Vraag advies aan Tuinarchitectuur De Winne.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print