Tuinarchitectuur De Winne

Je tuin als verlengde van je woonkamer

Heb jij je droomwoning in gedachten? Of woon je er al? Dan hoort daar wellicht een stukje groen bij. Een tuin om in te spelen, ontspannen, aperitieven … of zelfs om in te werken! Groene ruimte die je maximaal gebruikt door ze slim in te richten als verlengstuk van je huis.

 

Waarom woonkamer en tuin verbinden?

Aan ’t bouwen of renoveren? Dan is de aanleg van je tuin vaak geen prioriteit. Onterecht! Want groen maakt gelukkig. En naast zijn esthetische waarde kan een tuin ook functioneel zijn als je hem maar doordacht indeelt en geen ruimte verloren laat gaan. Zeker bij kleine woningen kan je plaats winnen en van je tuin een extra groene kamer maken.

Met een terrasoverkapping, veranda of pergola richt je een extra gezellige zithoek in om tot laat op de avond buiten met vrienden te genieten. Of creëer een overdekte zone in de tuin en gebruik die als opslagruimte om plaats te besparen in huis.

Werk jij soms thuis? Maak dan van je terras een tuinkantoor. Je snapt het al … je tuin als verlengde van je woonkamer inrichten, da’s geen overbodige luxe maar een echte meerwaarde voor je huis. Net zoals een nieuwe keuken of badkamer.

 

Hoe je tuin bij je woonkamer betrekken:

Gebruik dezelfde kleuren en materialen voor je woonkamer en je terras.

Laat de vloer doorlopen, verf buiten- en binnenmuren in dezelfde kleur, plaats meubels in dezelfde stijl. Zo krijg je dezelfde huiselijke sfeer in je binnen- en buitenruimte en lopen de twee naadloos in elkaar over.

Kies voor grote glazen deuren en ramen of voor schuifdeuren die je openzet.

Zo laat je niet alleen veel licht binnen in je woning. Je tuin of terras wordt het perfecte verlengstuk van je woonkamer. Deze lijkt dan meteen een pak groter.

Investeer in mooie potten met grote planten en zet ze zowel in de kamer als buiten.

Zo hoef je niet helemaal tot achter in je tuin te lopen om van een groene, mediterrane of tropische sfeer te genieten. Door de herhaling van de potten trek je de buitenruimte naar binnen.

Gezellige decoraties zoals een leuke mat, tuinkussens of een tuinschilderij geven de ruimte meteen ook een meer huiselijke uitstraling.

Net zoals je het binnen gezellig verlicht, kan je dat ook buiten doen.

Hang een toffe lichtsnoer met aparte led-lampjes op, zet een stijlvolle tafellamp op je buitentafel, plaats lichtjes op zonne-energie … Sfeervolle verlichting maakt je tuin gezellig en groter.

 

Samen de mogelijkheden van jouw tuin als extra interieur verkennen? Contacteer vrijblijvend Tuinarchitectuur De Winne. 

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print