Tuinarchitectuur De Winne

Je tuin winterproof door deze 5 tips.

Herfst. Verkleurende bladeren, koude temperaturen en overal staat er weer pompoensoep op het menu. Het is echter ook het laatste moment voor de winter daar is. De uitgelezen kans om je tuin voor te bereiden op een aangename winterslaap. 

We zetten nog even deze 5 tips op een rij. 

Evaluatie

Nu de warme zomer voorbij is, is het de uitgelezen kans om in de herfst je tuin te evalueren. Hardnekkig onkruid aanpakken, kale plekken terug leven schenken. Even alle kleine probleempjes in orde brengen zodat we in de lente meteen van start kunnen. 

Bladeren rapen

Erg mooi die bladeren. Maar het harken van deze bladeren is noodzakelijk als je niet wil dat ze je gras verstikken in de winter. Het beste zorg je dat ze zo veel mogelijk weg zijn voor de winter daar is. In de plantenperken kan een bladerdek geen kwaad, hier zorgen ze voor de nodige isolatie van de planten tijdens de koude wintertemperaturen!

Blijven maaien

Het wordt koud en het gras groeit niet meer even hard. “Daar ben ik vanaf!” denk je dan. Maar het blijft belangrijk je gras door te maaien tot het ├ęcht stopt met groeien. Dat voorkomt heel wat schimmels die anders de kop op kunnen steken. Maai je gras de laatste beurten iets hoger (minimaal 3cm) dan normaal, zo gaat je gazon sterk de winter in.

Mest!

Summer bodies are made in winter. Zo ook met je tuin. Zorg dat je gras nu bemest wordt, het slaat de voeding op voor in de lente. Een mooie groene tuin, die maak je in de herfst. Let er wel op dat je specifiek najaarsmeststof toedient aan je gazon, deze meststof is arm aan stikstof.

Vraag hulp

Je gras kan in orde lijken, maar ben je ├ęcht zeker? Check het even bij iemand die er wat van kent. Zo kan je met een gerust hart de winter in en heb je geen vervelende verrassingen in de lente. 

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print