Tuinarchitectuur De Winne

Zwemvijver versus klassiek zwembad

Twijfel je bij de keuze tussen een natuurlijke zwemvijver een een klassiek zwembad? Hieronder vindt je alle verschillen tussen beiden én alle voordelen van een natuurlijke zwemvijver! 

Ecologische zwemvijver

Het belangrijkste verschil tussen een natuurlijke zwemvijver een een klassiek zwembad is het ecologische aspect van de zwemvijver. Er komen nergens in het filterproces chemicaliën aan te pas en er wordt nergens gebruik gemaakt van producten zoals bijvoorbeeld chloor. Het water wordt op een natuurlijke manier gezuiverd door de plantenfilter maar is net zoals bij een zwembad kraakhelder.

Budgetvriendelijke zwemvijver

Hangt je beslissing af van het prijskaartje? Ook hier komt de zwemvijver er als winnaar uit. De aanlegkost is zowel bij een zwembad als een zwemvijver sterk afhankelijk van de gekozen materialen en afwerking, maar de werkingskost achteraf ligt beduidend lager door de natuurlijke werking en flitering van de zwemvijver. 

Waar de filtering bij een zwembad het hele jaar door gebeurt door middel van kunstmatige filtering en toevoeging van chemische producten, gebeurt de filtering van de zwemvijver steeds op een ecologische manier door een natuurlijke plantenfilter. De planten in deze filter maken gebruik van de voedingsstoffen in het water om te groeien en filteren in ruil alle vuil uit het water zodat je steeds in een kraakheldere vijver kan zwemmen!

Levende zwemvijver

In tegenstelling tot het water in een zwembad zit het water van een zwemvijver vol leven. Allemaal goede bacteriën zorgen samen met de planten voor het biologische evenwicht in de zwemvijver en zorgen er zo voor dat 99.9% van alle slechte bacteriën uit het water gefilterd worden. 

In een zwembad kan chloor zorgen voor huidirritatie en een droog gevoel na het zwemmen. Door het natuurlijke aspect van een zwemvijver krijg je hetzelfde effect als wanneer je zwemt in een frisse rivier of een natuurlijk stroompje, je frist helemaal op en je huid krijgt er een gratis verzorgingskuur bovenop!

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print