Tuinarchitectuur De Winne

Een tuinontwerp tekenen in het voorjaar om aan te leggen in het najaar!

De dagen worden langer en de temperaturen stijgen, het tuinseizoen begint stilaan weer op gang te komen! Wie dit voorjaar nog van een nieuwe tuin wilt genieten kan maar beter snel werk maken van een tuinontwerp! Voor wie echter wat meer tijd heeft is het voorjaar de ideale periode om jouw tuinontwerp te laten tekenen. Zo kan je in het najaar starten met een volledig uitgewerkt ontwerpdossier dat tot in de puntjes is afgewerkt.

Hoe begin ik aan een tuinontwerp?

Een tuinontwerp tekenen is niet simpel. Beplantingskeuze, materialenkeuze, aantallen uitrekenen, rekening houden met externe factoren,… bij een tuinontwerp komen heel veel zaken kijken, zaken waar je als leek niet altijd rekening mee houdt. Daarom is het verstandig om een professionele tuinarchitect of studiebureau te contacteren. Wij kunnen je helpen waar nodig en tekenen samen met jou je droomtuin helemaal uit. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en krijg je een prachtig tuinontwerp in de plaats!

Waarom een tuinontwerp tekenen in het voorjaar?

Een standaard tuinontwerp vraagt wat tijd om volledig uit te werken, van het voorontwerp, over het definitieve ontwerp, tot en met de 3D-visualisatie. Voor een tuinontwerp moet je ongeveer 2 maanden rekenen van ‘start tot finish’. Uiteraard kan dit ook sneller, maar we prefereren toch om alles rustig uit te werken, zodat ieder detail volledig naar jouw zin is.

Na de ontwerpfase komt de aanlegfase, ook hierbij kunnen we jou helpen bij het vinden van de juiste tuinaannemer voor jouw project. Een tuinaannemer is echter niet altijd de volgende dag al beschikbaar, maar kan je best enkele maanden voordien contacteren. Zo kan hij jouw project inplannen en ben je zeker van de aanleg ervan! Start dus ruim op voorhand met jouw tuinontwerp zodat je niet in tijdsnood komt!

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print